Integritetspolicy

För Alnö Vattenförening och Alnöholmens Vägsamfällighetsförening är personlig integritet viktigt och du måste känna dig trygg med hur dina personuppgifter behandlas hos oss. Vi vill därför alltid eftersträva en hög nivå av skydd för dina personuppgifter. I denna integritetspolicy informerar vi om hur vi samlar in och använder dina personuppgifter. Vi beskriver också dina rättigheter och hur du kan göra dem gällande.

Ansvar för personuppgifter
Alnö Vattenförening och Alnöholmens Vägsamfällighetsförening behandlar de personuppgifter som du delger oss enligt denna Integritetspolicy och ansvarar för att dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning.

Personuppgifter som behandlas
De personuppgifter # kan behandla och samla in om dig i egenskap av besökare på vår webbsida och som användare av våra tjänster är i huvudsak kontaktuppgifter som namn, adress, telefonnummer, epost och i vissa fall även annan information du delger oss i formulärens fritextfält. Även IP-nummer för information om din användning av webbplatsen samlas in.

Ändamål för behandling av personuppgifter
Vid din registrering i formulär på vår webbplats, samt vid din kontakt med oss gällande frågor eller information samlas information om dina uppgifter i våra system. Även när du surfar på någon av våra webbplatser kan vi automatiskt hämta information om dina besök samt om din dator i syfte att förbättra din upplevelse av våra tjänster till dig.

Då vi gärna vill informera om vad vi eller våra samarbetspartners erbjuder och bjuda in till kommande evenemang eller bara informera om vad som är på gång så kommer utskick ske, det sker vanligen i form av nyhetsbrev som skickas till din e-post. Vid olika event och seminarier kan personuppgifter också behandlas. Vid behov lagras även uppgifter om allergier eller kost men dessa uppgifter behandlas bara där du själv kan anses ha offentliggjort informationen och i samtycke med dig. Vi kan även samla in personuppgifter från externa källor vid adressuppdateringar.

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?
Vi sparar dina uppgifter så länge som det krävs för att uppfylla ovanstående ändamål eller så länge vi enligt lag är skyldiga att göra detta. Vi har utarbetat gallringsrutiner för att säkerställa att personuppgifter inte sparas längre än vad som behövs för det specifika ändamålet. Hur lång lagringstiden kan bli är olika beroende på ändamål med behandlingen och hur länge uppgiften är nödvändig för ändamålet. Efter det kommer vi att på ett säkert sätt gallra eller avidentifiera dina uppgifter så att det inte längre går att koppla dem till dig. Vissa uppgifter som exempelvis specialkost eller allergier raderas så snart evenemanget är avslutat.

Skydd av personuppgifter
Alnö Vattenförening och Alnöholmens Vägsamfällighetsförening har vidtagit tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter från förlust, manipulation och obehörig åtkomst. Vi anpassar fortlöpande våra säkerhetsåtgärder i enlighet med framstegen och utvecklingen på det tekniska området.

Tillgång till personuppgifter
De uppgifter du delger Alnö Vattenförening och Alnöholmens Vägsamfällighetsförening kan delas inom föreningen. Vi vidarebefordrar, säljer eller byter aldrig dina personuppgifter för marknadsföringsändamål till tredje part utanför Alnö Vattenförening och Alnöholmens Vägsamfällighetsförening. Andra uppgifter som vidarebefordras till tredje part används endast för att tillhandahålla ovannämnda tjänster till dig eller vid lagstadgade krav, rättsliga utredningar och domstolsbeslut.

Vi vidarebefordrar inga uppgifter till tredje land utanför EU/EES.

Dina rättigheter
Enligt gällande lagstiftning har du rätt att när som helst begära ut information om de personuppgifter vi har om dig. Om dina uppgifter är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta, kan du begära att få dem rättade och även raderade. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att låta oss använda uppgifterna för marknadsföringsändamål. I varje nyhetsbrev som skickas ut finns information om vart du vänder dig för att avregistrera dig för utskick.

Vid frågor om Alnö Vattenförening och Alnöholmens Vägsamfällighetsförenings hantering av personuppgifter, registerutdrag, rättning eller radering av uppgifter vänligen kontakta personuppgiftsansvarig genom att skicka ett brev till epost, andreas.bystrom@mpos.se.

Om du tror att Alnö Vattenförening och Alnöholmens Vägsamfällighetsförening inte har uppfyllt dina rättigheter enligt dataskyddsförordningen, har du rätt att överklaga till den aktuella tillsynsmyndigheten. Detta görs genom att skicka ett klagomål till Datainspektionen. Kontaktuppgifter finns på: http://www.datainspektionen.se 

Cookie/kakor
Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med kakor få tillgång till information om att webbplatsen innehåller kakor och ändamålet med användningen av kakor. Besökaren ska också lämna sitt samtycke till att kakor används. En kaka (eller cookie) är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator. Kakor används på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner.

Länkar
Vi länkar ibland till andra sidor hos tredje part på vår webbplats som har sina egna integritetsbestämmelser och vilka vi inte kan ta ansvar för.

Kontakt
Om du har frågor eller invändningar mot vår personuppgiftsbehandling är du alltid välkommen att kontakta oss

Alnö Vattenförening
E-post: goran.berggren93@gmail.com

Alnöholmens Vägsamfällighetsförening
E-post: info@xxxxx.se

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng